5 tipov na využitie krátkeho voľného času

26.01.2013 18:59

Máte desať minúť čas než pôjdete do školy, na krúžok, kaderníčke alebo spať ? Inšpirujte sa !

 

1 ) Krížovky, sudoku, osemsmerovky, maľované krížovky, hlavolamy

Všetky tieto hlavolamy pomáhajú rozvíjať logické myslenie a rozvíjajú slovnú zásobu. Dajú sa kúpiť v každom obyčajnom novinovom stánku a obchode. Nestoja veľa, dajú sa kúpiť časopisy do jedného eura.

 

2 ) Upratovanie

Niekoho to možno nebude baviť ale výsledok stojí za to. Veď kto už chce žiť v neporiadku ? Aj s týmto sa dá zažiť veľa zábavy (zapnite si hudbu) a možno nájdete kopu vecí, ktoré ste si mysleli, že sú už dávno preč, možno veľa užitočných vecí a prinajlepšom peniaze.

 

3 ) Čítanie

V dnešnej dobe vie veľa mladých ľudí písať rýchlo na počítači, jazdiť na kolobežke alebo skejte, vedia hrať výborne volejbal ale najviac sa im vyčíta jedna vec – nečítajú. Alebo inak povedané majú malú slovnú zásobu obmedzenú iba na vulgarizmy. Takže si pohľadajte nejakú knihu v knižnici (u seba doma alebo v mestskej knižnici) a začnite čítať. Možno vás to začne aj baviť ale jedno je isté – ak budete čítať, nestane sa z vás tupec.

 

4 ) Počúvanie hudby

Hudba je veľmi dôležitá časť života. Neviem si predstaviť deň bez toho aby som ho začal, prežíval a ukončil hudbou. To asi nikto z nás. Hrá nám v rozhlase, rádiu, slúchatkách, počítači. Je to neoddeliteľná časť. Veľké výhody tejto hudby je to, že nám dokáže zdvíať náladu, niekedy roztancuje alebo rozspieva.

 

5 ) Relax

Máte desať minút voľna pokým pôjdete na tréning, kaderníčke alebo do školy ? Skúste si nachvíľu ľahnúť, porelaxovať a rozmýšlať. Rozmýšlajte o hocičom, prečistite si hlavu, zahnajte negatívne myšlienky a po chvíli vám bude výborne a môžete ísť kam chcete.