5 vecí, ktoré vám pokazia detstvo

05.03.2013 13:17

Zostavil som pre vás rebríček piatich vecí, ktoré vám zaručene pokazia detstvo. Vyhýbajte sa im.

 

1 ) Alkohol, drogy, cigarety

Na prvom mieste z vecí, ktorými sa pokazí detstvo som jednoznačne umiestnil závislosti. Závislosti na alkohole, drogách, cigaretách ale aj iné závislosti ako automaty, krádeže alebo úchylnosti. Alkohol vám pokazí život totálne aj po psychyckej aj finančnej stránke. Cigarety tak isto a o drogách už ani nehovorím. Viete, ktorá z týchto drog zabije najviac ľudí ? Myslím si, že ste tipovali drogy, tvrdé drogy. Ak áno, bohužiaľ nemáte pravdu. Pravdou je, že najviac ľudí na svete zabije práve alkohol, pretože triezvy človek do úst tvrdú drogu, o ktorej vie, že ho môže zabiť nikdy nedá (väčšinou). Preto prosím všetkých študentov, ktorí si nechcú pokaziť detstvo – nepite, nefajčite a nefetujte !!!

 

2 ) Tehotenstvo

Väčšinou ani tehotenstvo nie je taký problém, ako reakcie okolia. Tehotenstvo vám totálne zničí život, ak ho neutajíte pred ostatnými (čo nie je také ľahké). Po narodení dieťatka alebo ešte aj pred ním vám zaručujem, že spolužiaci alebo iné decká z mesta budú na vás ukazovať prstom – „Aha, to je tá k*rva, ktorá má v šestnástich decko“, potom prídu na rad rodičia, ktorý vôbec nevedeli o tom, že máte partnera a už vôbec o tom, že máte sex. Reakcie okolia prídu veľmi rýchlo a to sa bohužiaľ nedá zastaviť. Takže vám radím – používajte ochranu.

 

3 ) Stereotyp

Ráno vstávať o siedmej, do školy presne na ôsmu, zo školy príchod domov, tri hodiny biflenia a zasa spať. Koho by bavil takýto život každý deň ? Odpoveď je – asi nikoho. Detstvo je obdobie bez väčších povinností (podľa toho, v akom ročníku ste) a preto si ho treba užiť najviac ako sa dá. Jeden deň ísť s kamarátmi na prechádzku, druhý zasa zobrať súrodenca do kina, potom si ísť zahrať futbal alebo sa len tak túlať s psom a pozorovať prírodu.

 

4 ) Zlí kamaráti

Zlí kamaráti vám ho môžu pokaziť dokonale. Tento bod čiastočne súvisí aj s bodom jedna a dva. „Dobre vybratí“ kamaráti vám môžu pokaziť život rovnako ako alkoholom, tak isto vás môžu dostať do väzenia. Ak vidíte, že vaša partia fajčí alebo pije alkohol, odmietnite a robte to tak stále – skúste ich od toho odhovoriť a ak nepomôže tak sa s nimi okamžite prestňte stýkať, lebo  dopadnete veľmi zle.

 

5 ) Väzenie

Väzeň číslo 150432, večera. Kto by chcel počúvať takéto vety každý deň a pritom sedieť na tvrdom matraci vo väzenskej cele. Tento bod úzko súvisí s bodom tri a štyri. Do väzenia vás veľmi ľahko dostane najhorší kamarát a tu budete zažívať stereotyp. Ak nechcete stráviť pol mladosti v base, nedajte sa nahovoriť na nič, čo by vás tam mohlo dostať. Desať minút slávy vám za desať rokov basy predsa nestojí, či ?