Chyby pri opravovaní známok

26.01.2013 17:13

Neviete ako si opraviť známku ? Týmto chybám sa rozhodne vyhnite !

 

1 ) Na poslednú chvíľu

Ak si chcete opraviť známku, treba si to rozmyslieť minimálne dva týždne pred klasifikáciou, nie na poslednú chvíľu, učitelia to nemajú radi ak musia niekoho skúšať deň pred klasifikáciu. Taktiež ak by ste potrebovali viac známok, mali by ste začať skôr, dobré by bolo mesiac pred klasifikáciu, samozrejme najlepšie by bolo celý polrok.

 

2 ) Milión referátov

Samozrejme milión je povedané len obrazne. Niektorí študenti si myslia, že keď majú známky napríklad 2,3 a donesú päť referátov myslia si, že si to opravili.  Ale to nepomáha, radšej sa naučte a choďte odpovedať.

 

3 ) Nerozhodnosť

Ďalšia chyba je, keď je žiak, respektíve študent nevie, akú chce známku. Treba si to chvíľu pre tým, ako si idete opravovať, akú známku chcete. Pretože nerozhodnosť a malá sebaistota sa môžu odzrkadliť na finálnej známke. Ale pozor – prehnaná sebadôvera škodí. Nemôžete napríklad zo známok 3,2,2 chcieť jednotku.

 

4 ) Zle vypočítaný priemer

Môže sa vám aj stať, že si do poslednej chvíle myslíte, že vám vychádza jednotka a pritom si musíte opravovať na dvojku. Radšej si zoberte kalkulačku alebo požiadajte niekoho lepšieho aby vám s tým pomohol. Aby ste si mohli byť na čistom, čo vám vychádza a včas začali opravovať.