Pochúťky, ktoré si môžete pripraviť aj doma
27.01.2013 13:59Do tohoto článku budem postupne pridávať pochúťky, s ktorými mám skúsenosti a ktoré sa dajú za krátky čas pripraviť aj v domácej kuchynke.
Jablká so škoricovým cukrom
Ingrediencie : Jablká (koľko chcete), škoricový cukor (1 jablko = 1 škoricový cukor)
Pomôcky : Vidlička, nožík, tanier, dve misky
Odhadovaná cena (iba suroviny) : 1 € (dve jablká a dva škoricové cukre)
Postup
- Pripravíme si tri nádoby (najlepšie dve misky a tanier)
- Jablká poriadne ošúpeme, aby nám ostali bez šupky a nakrájame na kvádriky ľubovoľnej veľkosti.
- Do jednej misky dávame jablká, do druhej nasypeme škoricový cukor a v tanieri máme jablká a šupy.
- Po dokončení šúpania si zoberieme vidličku, napichujeme jablká a obaľujeme ich v škoricovom cukre. Mňam !
Tip : Ak máte radšej viac škorice, môžete pomer jabĺk a škoricových cukrov zvýšiť na 1:2 a obaľovať dôkladnejšie.
Zdravý mix
Ingrediencie : Mrkva, jablká, madle, med (Pomer mrkiev a jabĺk v tomto recepte je 1:1 – môžete ho meniť, počet mandlí a medu je ľubovoľný).
Pomôcky : Mixér na potraviny, väčšia miska, lyžička
Odhadovaná cena (iba suroviny, bez medu) : 2 -3 € (dve jablká, dve mrkvy, sáčok mandlí)
Postup
- Ošúpeme si a očistíme jablká aj mrkvy.
- Spojazdníme mixér a zmixujeme očistené a umyté mrkvy a jablká.
- Obsah vysypeme do väčšej misky, prihodíme ľubovoľný počet mandlí a dáme za čajovú lyžičku medu. Mňam !
Tip : Neváhajte si kľudne spraviť aj oveľa väčšiu porciu a experimentovať s pomermi, nikdy však nedávajte trojnásobné množstvo jedného ako druhého, potom by chuť zanikla.