Pochúťky, ktoré si môžete pripraviť aj doma

27.01.2013 13:59

Do tohoto článku budem postupne pridávať pochúťky, s ktorými mám skúsenosti a ktoré sa dajú za krátky čas pripraviť aj v domácej kuchynke.

 

Jablká so škoricovým cukrom

Ingrediencie : Jablká (koľko chcete), škoricový cukor (1 jablko = 1 škoricový cukor)

Pomôcky : Vidlička, nožík, tanier, dve misky

Odhadovaná cena (iba suroviny) : 1 € (dve jablká a dva škoricové cukre)

Postup

  1. Pripravíme si tri nádoby (najlepšie dve misky a tanier)
  2. Jablká poriadne ošúpeme, aby nám ostali bez šupky a nakrájame na kvádriky ľubovoľnej veľkosti.
  3. Do jednej misky dávame jablká, do druhej nasypeme škoricový cukor a v tanieri máme jablká a šupy.
  4. Po dokončení šúpania si zoberieme vidličku, napichujeme jablká a obaľujeme ich v škoricovom cukre. Mňam !

 

Tip : Ak máte radšej viac škorice, môžete pomer jabĺk a škoricových cukrov zvýšiť na 1:2 a obaľovať dôkladnejšie.

 

Zdravý mix

Ingrediencie : Mrkva, jablká,  madle, med (Pomer mrkiev a jabĺk v tomto recepte je 1:1 – môžete ho meniť, počet mandlí a medu je ľubovoľný).

Pomôcky : Mixér na potraviny, väčšia miska, lyžička

Odhadovaná cena (iba suroviny, bez medu) : 2 -3 € (dve jablká, dve mrkvy, sáčok mandlí)

Postup

  1. Ošúpeme si a očistíme jablká aj mrkvy.
  2. Spojazdníme mixér a zmixujeme očistené a umyté mrkvy a jablká.
  3. Obsah vysypeme do väčšej misky, prihodíme ľubovoľný počet mandlí a dáme za čajovú lyžičku medu. Mňam !

 

Tip : Neváhajte si kľudne spraviť aj oveľa väčšiu porciu a experimentovať s pomermi, nikdy však nedávajte trojnásobné množstvo jedného ako druhého, potom by chuť zanikla.