4 tipy ako sa efektívne učiť

26.01.2013 17:02

Snažíte sa učiť, učíte sa dlho ale nemáte jednotky ? Pozrite sa ako sa efektívne učiť.

 

1 ) Počúvať na hodine

Počúvanie na hodine je jedna z najzákladnejších vecí pri učení. Hovorí sa, že počúvanie na hodine je polovica učenia, čo môžem iba potvrdiť. Ak počúvate, dostanete minimálne štvrtinu učiva do hlavy a to ste sa ani nemuseli pozrieť do zošita či učebnice. A ak si ešte poznámky aj píšete, tak máte polovicu zvládnutú.

 

2 ) Zopakovať si učivo po príchode zo školy

Ešte v ten deň, keď ste sa niečo dôležité učili si učivo zopakujte, pretože si ho ešte pamätáte zo školy a lepšie ho zvládnete. Najlepšie je spraviť tak hneď po príchode a večer daného dňa. Stačí ak si ho iba prečítate.

 

3 ) Nezanedbávať to

Ďalšia rada ako sa lepšie učiť je tá, aby ste učenie nezanedbávali. Myslím tým napíklad, že keď pôjdete sa učiť a ste už na konci poznámok a poviete si, že tento kúsok mi netreba. Alebo keď si poviete, že to viete a ani sa do toho nepozrete. Ak sa budete pravidelne učiť, nezabudnete to.

 

4 ) Nenechávať  si učivo na poslednú chvíľu

Nenechávať si učivo na poslednú chvíľu je tiež dobrá rada. Ak máte napríklad písomku z chémie v piatok, neučte sa iba v štvrtok večer, lepšie je zopakovať si ho aj v utorok, aj v stredu a napokon aj v štvrtok a pokiaľ možno tak aj krátko pred hodinou si ho povedať.