Čo robiť, aby sa darček páčil ?

27.01.2013 13:52

V tomto článku vám poviem, ako by mal darček vyzerať a akých chýb by ste sa mali vyvarovať.

 

1 ) Ručne vyrobený darček je najlepší

Výhod má takýto darček niekoľko, spomeniem iba dve najväčšie. Po prvé je lacný, resp. zaplatíte iba málo za materiály, ktoré použijete. A po druhé, poteší oveľa viac ako kupovaný, pretože obdarovávaný človek pochopí, že vám na ňom záleží a dali ste si tú námahu. Darčekov sa dá robiť strašne veľa. Môžete robiť z papiera, kartóna, látky, štuplíkov a podobného „odpadu“. Na minulé Vianoce som si zobral dve veľké kartónové škatule a čudoval som sa, aké pekné veci sa z toho dajú robiť, treba už len zapojiť fantáziu a mať aspoň trocha zručnosti. Postupom času si osvojíte konkrétne techniky a darčeky budú na vyššej a vyšěj úrovni. V tejto kategórii pomôžem aj tým, ktorím fantázia zlyhala a potrebujú nejaké rady.

 

2 ) Poznať osobu, ktorej darček dávame

Znamená to, že musíme poznať jej preferencie, záľuby a všetko ostatné od čoho sa môže odvíjať, či sa darček páčiť bude alebo nie. Pred tým ako ideme darček vyrábať (prípadne kupovať) si musíme uvedomiť všetky tieto základné fakty o osobe, prípadne si ich spísať na papier. Nebudeme predsa futbalistovi kupovať volejbalovú loptu, alebo úradníkovi kopačky. Treba sa zamyslieť, čo má daná osoba rada. Najľahšie to je, keď má rada čokoládu, marcipán alebo hocičo sladké. Dajú sa kúpiť do piatich eur vo väčšom obchode nejaké dobroty a potom ich zviazať, zlepiť alebo spojiť nejakou páskou alebo špagátom a takýto darček tiež poteší.

 

3 ) Nepokaziť darček pred darovaním

Máte dosť veľký problém ak kúpite niekomu modelovaného zajaca a počas manipulácie mu „odvalíte“ jedno ucho. Treba si uvedomiť, že aj keď ochvíľu bude ten darček niekoho iného, aj tak si ho treba vážiť aby ten dotyčný pochopil, že ho máte radi, a že si ho vážite. Takže najlepšie je, ak máte nejaký rozbitný darček, zabaliť ho do papiera a dať čo najnižšie k zemi, na miesto, kde často nestúpate, napríklad pod posteľ, alebo do šuflíka.

 

4 ) Nebyť lakomec

Dôležité je (toto sa týka hlavne kupovaných darčekov) aby ste sa nebáli minúť aj trochu viac na darček pre blízkeho. Pretože ak mu darujete ja neviem, ponožky alebo pero, je to docela trápne. Nebojte sa minúť na darček, kúpte to, čo si myslíte, že sa bude osobe páčiť a nezaujímajte sa o cenu.

 

5 ) Pekne zabaliť

Obal je tiež dôležitá časť darčeku. Treba si ísť do papernictva vybrať vhodný baliaci papier, najlepšie aj s nejakou vhodnou tématikou (nedávať na júlové narodeniny papier s Mikulášom). Treba si to nacvičiť a pekne v rohoch po ohýbať. Dajte si záležať !