Fotostena

23.02.2013 16:44


 

 

Materiály : Kartón (ľubovoľná veľkosť) a asi sto rodinných fotiek v hmotnej podobe (vytlačené).

Pomôcky : Nožnice, obojstranná lepiaca páska, výtvarnícke lepidlo (výtvarnícke).

 

Postup

-Vytlačíme si asi sto rodinných fotiek (závisí na vás, akú veľkosť a počet fotiek si vyberiete).

-Všetky si ich povystrihujeme, nalepíme z bielej strany kúsky obojstrannej pásky a kúsok po kúsku lepíme na kartón. Fotky by sa nemali prekrývať, ale nemalo by byť medzi nimi ani veľa medzier.Po tom ako nalepíme všetky fotky, zoberieme si tekuté výtvarnícke lepidlo a vylejeme do stredu fotosteny. -Zoberieme si nejakú stierku, alebo papier a rovnomerne poroztierame po celom diele. Musíme to rozotrieť až tak, aby nebola niekde veľká vrstva lepidla.

-Lepidlo spôsobí, že fotky sa nebudú ohýbať ani špiniť. Necháme dve hodiny zaschnúť a darujeme.

 

Čomu sa vyhnúť ?

-Veľkej vrstve lepidla. Lepilo síce vyzerá po zaschnutí presvitne, ale keby sme ho tam mali veľa, fotky by boli totálne rozmazané.

-Menšej fotostene ako tridsať krát tridsať cetimetrov. Ak chcete robiť takúto fotostenu, tak radšej spravte rovno tri takéto.

 

Zaujímavosti

-Cena tohto diela je asi päťdesiat centov (rátam iba papier a toner použitý na tlačenie fotiek).

-Výrobou tohto diela zabijete niekedy až tri hodiny (závisí na tom, aká veľká fotostena je). S Čakaním na zaschnutie lepidla aj päť.

-Ak si odmyslíme nejaké malé výdaje za papier a toner, darček je v podstate zadarmo, ale nie je ani o to horší, ba čo viac, keď nabudúce budete prechádzať cez obývačku spomeniete si na chvíle strávené s rodinou v aquaparku alebo z lyžovačky.