Títo ľudia nie sú menejcenní

05.03.2013 13:31

V tomto článku vám poviem niečo o ľuďoch, z ktorých si tínedžeri robievajú posmechy. Títo ľudia nie su menej ako oni a takisto si týmito obdobiami prejde skoro každý.

 

1 ) Starí ľudia

Často vidím ako si ľudia robia posmešky zo starších ľudí – pokrikujú na nich na ulici, hádžu po nich pirátov, berú im nákup a potom ho vysýpajú a veľa podobných aktivít. No prečo to robia ? Asi preto lebo chcú zaujať a títo starší ľudia sú už oslabení. Iními slovami – nevedia sa brániť, sú pre takýchto tyranov ľahká korisť. Takže ak to robíte aj vy – prestaňte s tým. Aj vy raz budete taký ako oni – starí a bezmocní proti takýmto útokom. Nabudúce ak uvidíte staršieho človeka, tak mu radšej pomôžte – preveďte ho cez prechod, odneste nákup.

 

2 ) Deti

Krádeže, bitky, nechutnosti. Toto sú najväčšie problémy malých detí na školách. Starší si z nich uťahujú, nadávajú, bijú ich, pľujú im do jedla, kradnú peniaze. Sú to všetko špinavosti, ktoré nikomu neprajem. Aj vy ste si prešli takýmto detstvom, tak prečo ho kaziť druhým ? Aj vy ste takého niečo zažili ? Áno, aj ja ale to nie je dôvod robiť to iným. Takýmto zasranom neprajem nič iné, iba aby ich zavreli alebo prišli rodičia toho dotyčného šikanovaného. Potom sú strašne malí oproti nim a nedovoľujú si.

 

3 ) Postihnutí ľudia

Na svete ich je veľmi veľa. Áno, priznávam, nie je to ani pre mňa príjemné vidieť takéhoto človeka, najradšej by som mu to povedal, no vždy si uvedomím – je to človek, tak isto ako ja a za svoje postihnutie nemôže. Tak si to povedzte aj vy keď bude okolo vás prechádzať muž na vozíčku, alebo pani bez ruky. Radšej ako posmešky jej pomôžte a budete mať hneď lepší deň.

 

Odkaz pre všetkých tyranov a šikanujúcich znie : Nájdite si rovnocenného súpera.

Odkaz pre šikanovaných : Ak vás niekto šikanuje – ohláste to čo najskôr. Nebojte sa.