5 rád ako udržiavať zdravý životný štýl bez diét, ovocných šalátov a cvičenia

08.02.2013 14:56

Chcete trošku schudnúť, alebo iba nepribrať ? Nechcete držať diéty, cvičiť a jesť iba zdravé veci ? Nech sa páči, tento článok je iba pre vás.

 

1 ) Spať aspoň 8 hodín

Spánok je veľmi dôležitý pre regeneráciu tela. Je pravda, že nikto nevie prečo vôbec spíme ale každý človek musí. Nezabráni tomu ani 500 šálok kávy (po ktorých by ste, mimochodom, dostali infarkt). Spať by sme mali minimálne 8 hodín, nejlepšie však 9. Čím sme starší tým potrebujeme spánku menej To ale neznamená, že môžete by do noci na facebooku, ak máte pätnásť.

 

2 ) Jesť pravidelne

Nemyslím tým každý deň, ale myslím tým pravidelne, v pravidelných intervaloch – každé dve alebo tri hodiny. Mali by sme jesť päť až šesť porcí (väčších) denne. U študenta to môže byť – Raňajky, desiata, obed, olovrant, večera (poprípade pridať druhú večeru). Ak nechcete chudnúť diétami a šalátmi a chcete si vychutnať vaše obľúbené jedlo – táto alternatíva je najlepšia.

 

3 ) Viac pohybu

Odporúčam minimálne hodinu chôdze (alebo behu) za deň. Ak chodíte do školy autobusom a stíhate v pohode, že ešte čakáte pol hodinu v triede, kým zazvoní na prvú hodinu skúste inú alternatívu – vystúpte o jednu alebo dve zastávky menej. Ušetríte peniaze a ešte sa aj zdravo prejdete a udržíte si postavu a kondíciu – alebo radšej sa odvezte autobusom až do školy a tam hrajte na mobile. Tí, čo chodia do školy autom a majú nejaké kilečko navyše, mohli by sa zamýšľať nad tým, či by pre nich nebolo lepšie chodievať pešo alebo na bicykli.

 

4 ) Počítač + televízor = 1 hodina

Je to skutočne tak. Počítač + televízor by sa mal rovnať maximálne jednej hodine. Do počítača sa nerátajú napríklad práce do školy ale sufrovanie po internete a hranie hier. Existuje program, ktorý vám presne ukáže, od kedy do kedy je počítač zapnutý, od kedy do kedy robíte toho a potom hento – je to podrobný výpis aktivít na vašom počítači (viac o programe v hlavnom článku Programy, ktoré si ma získlali).

 

5 ) Nejesť všetko

Skutočne nejedzte všetko čo vidíte. Môžete si napríklad odpustiť čokoládu alebo limonádu (jeden pán pil päť litrov sladených vôd denne a 25 rokoch mu všetky zuby vytrhali, kvôli nadmernému poškodeniu, nechcete skončiť ako on, však ?). Nejedze toľko hot-dogov, hranoliek, hamburgerov. Radšej si doprajte ovocie a zeleninu, pečivo, vlákninu, cereálie, ale samozrejme aj sacharidy a tuky treba (inými slovami – sladkosti).